Wie ben ik?

Toen ik als klein meisje bewust werd van mijn leven wist ik al snel dat ik niet gemaakt was om als zakenvrouw met een rugzak vol economie en ingewikkeld geregel door het leven te gaan. Nee, ik wilde verloskundige worden. Ik wilde contact met mensen. Ik wilde met ze delen. Ze wat meegeven van mezelf. Van ze leren om mezelf te verrijken.

Ik was zeer atletisch en had een goed gevoel voor sport. Na vele jaren te hebben geturnd ben ik gaan dansen in Amstelveen bij All Sports, jazzballet. Een sierlijke dans waarin je leert hoe muziek en dans elkaar aanvullen. Welke bewegingen er horen bij welke tonen. Snel, stoer, klassiek, modern, strak. Vervolgens ben ik bij Showballetschool Amsterdam in de selectie beland. Daar leerde ik alle vormen van dansen. Klassiek ballet, showballet, streetdance, tapdansen en ook kreeg ik zangles. Een passie die heel goed paste bij mijn karakter. Zachtaardig, vrolijk, eigenwijs, leergierig, sociaal, uitdagend/bijdehand en toch ook heel goed dicht bij mezelf kunnen blijven. Ik heb met diverse shows meegedaan en erg genoten van deze tijd.

Als ik daarop terugkijk ben ik niet veel veranderd. Het mooie van volwassen worden. Mijn karakter is verfijnd en mijn hart is nog groter geworden. Grenzen zijn duidelijker. Geven blijft belangrijker dan nemen. Mijn passie voor dans heb ik overgebracht op mijn 4 dochters en zelf had ik altijd de droom om wat te gaan doen met al deze mooie gegevens uit mijn bestaan.

Waarom peuterdansles?

Ik ben in eerste instantie begonnen met het volgen van peuterdansdocent Suzanne Faasse van Taal-lente bij de lessen om te kijken of die kleine peutertjes mij wel lagen. Ben ik niet geschikter voor kinderen van de BSO? Wat ik toen nog niet wist is dat ik nog een heleboel lol zou gaan hebben met de peuters en nog veel meer kan leren van en over ze.

Ook was ik als volwassen persoon vergeten dat zo’n klein persoon zo puur is. Alles wat ze doen is maar om 1 ding, groter groeien. Geestelijk en lichamelijk. Wat kan er mooier zijn door een bijdrage te leveren aan zo’n klein mens waardoor het zich nog mooier en beter kan ontwikkelen. De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt is één, maar als je getuige mag zijn van een vooruitgang in hun ontwikkeling dan draaien de rollen om en ben jezelf degene die dankbaar is om dit werk te mogen doen.

De toekomst

Als peuterdansdocent kan je jezelf blijven ontwikkelen. En dat is precies wat mijn weg gaat worden. Er is oneindig veel verdieping in dit vak. En die ervaringen wil ik delen met iedere organisatie die staat voor de ontwikkeling van kinderen. Van de visie en uitgangspunten van een organisatie overstappen naar een werkbare manier om kinderen te helpen zich te ontwikkelen.

Dansen is meer dan pasjes maken op de vloer,

dansen is een voorzet naar de stappen in je leven.

Social Media