Wie ben ik?
Toen ik als klein meisje bewust werd van mijn leven wist ik al snel dat ik niet gemaakt was om als zakenvrouw met een rugzak vol economie en ingewikkeld geregel door het leven te gaan. Nee, ik wilde verloskundige worden. Ik wilde contact met mensen. Ik wilde met ze delen. Ze wat meegeven van mezelf. Van ze leren om mezelf te verrijken.
Ik was zeer atletisch en had een goed gevoel voor sport. Na vele jaren te hebben geturnd ben ik gaan dansen in Amstelveen bij All Sports, jazzballet. Een sierlijke dans waarin je leert hoe muziek en dans elkaar aanvullen. Welke bewegingen er horen bij welke tonen. Snel, stoer, klassiek, modern, strak. Vervolgens ben ik bij Showballetschool Amsterdam in de selectie beland. Daar leerde ik alle vormen van dansen. Klassiek ballet, showballet, streetdance, tapdansen en ook kreeg ik zangles. Een passie die heel goed paste bij mijn karakter. Zachtaardig, vrolijk, eigenwijs, leergierig, sociaal, uitdagend/bijdehand en toch ook heel goed dicht bij mezelf kunnen blijven. Ik heb met diverse shows meegedaan en erg genoten van deze tijd.
Als ik daarop terugkijk ben ik niet veel veranderd. Het mooie van volwassen worden. Mijn karakter is verfijnd en mijn hart is nog groter geworden. Grenzen zijn duidelijker. Geven blijft belangrijker dan nemen. Mijn passie voor dans heb ik overgebracht op mijn 4 dochters en zelf had ik altijd de droom om wat te gaan doen met al deze mooie gegevens uit mijn bestaan.
Waarom ontwikkelingsgericht werken?
Iedere pas die je maakt in het leven heeft gevolgen. En uit die gevolgen kunnen we lessen leren. Tot voor kort waren we erop ingericht kinderen lesstof uit hun hoofd te leren en vertrouwde wij erop dat ze daarmee een succesvolle toekomst tegemoet zouden gaan. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen jeugd, mijn eigen karaktereigenschappen en de invloed van de maatschappij op mijn handelingen. Toen ik erachter kwam wat het belang was van die puurheid, snapte ik ook waarom een kind kan groeien. En wat kan er mooier zijn dan een bijdrage te leveren aan zo’n klein mens.
Humpie Dancing kijkt daarom naar het kind, want kind volgend werken zal persoonlijke ondersteuning bieden. Het zorgt ervoor dat het kind zich gezien en gehoord voelt en moedigt het kind aan om zichzelf te blijven en naar buiten te komen.
De toekomst
Als peuterdansdocent kan je jezelf blijven ontwikkelen. En dat is precies wat Humpie Dancing gaat doen. Er is oneindig veel verdieping in dit vak. En die ervaringen wil ik delen met iedere organisatie die staat voor de ontwikkeling van kinderen middels de e-course, het @Humpie Platform en Humpie Workshops. Van de visie en uitgangspunten van een organisatie overstappen naar een werkbare manier om kinderen te helpen zich te ontwikkelen.
Dansen is meer dan pasjes maken op de vloer,
dansen is een voorzet naar de stappen in je leven.
Jill Medina
Mag ik jullie voorstellen aan de nieuwe sprankelende, empathische en energieke Humpie docent Jill Medina.
Jill heeft de dansopleiding gevolgd bij Lucia Marthas en heeft zich daarna gespecialiseerd in Brazilië in Latin dansen. Daarnaast is ze docent in Streetdance, Zumba, Afrohouse en HipHop.
Sinds 2020 geeft ze lessen voor Humpie Dancing op ZZP basis. Ze heeft via de Humpie Academy de persoonlijke online opleiding gevolgd en 4 persoonlijke 1:1 coaching sessies succesvol afgerond. Jill is sindsdien al binnen diverse kinderopvangorganisaties een vast en welkom gegeven. Haar focus en gebied is met name op kinderopvangorganisaties en basisscholen in Zuid Holland.